Logo van telegraaf

-Politiek

Verdachten in verkrachtingszaak geven schuld toe tijdens rechtszaak

5.6
Copyright telegraaf
Foto: Telegraaf

Twee van de 35 verdachten in de zaak rond de verkrachting van Gisèle Pelicot hebben schuld bekend tijdens hun getuigenissen. De meeste verdachten blijven echter volhouden dat ze zijn gemanipuleerd door Dominique Pelicot.

In het kort:

De rechtszaak rond de verkrachting van Gisèle Pelicot onthult schokkende details over de rol van de verdachten en hun bewustzijn van de situatie.

  • 35 verdachten beweren dat het slachtoffer instemde, maar experts stellen dat ze zich bewust moeten zijn geweest van haar bewusteloosheid.
  • Twee verdachten, Lionel R. en Jacques C., hebben schuld bekend en toegegeven dat ze wisten dat het slachtoffer bewusteloos was.
  • De aanklager wijst op strikte protocollen die Dominique Pelicot aan de daders oplegde, wat hun onwetendheid in twijfel trekt.

Het grote plaatje:

De zaak draait om de vraag of de verdachten wisten dat ze een misdaad begingen. Videobewijsmateriaal en getuigenissen suggereren dat de daders zich bewust waren van de toestand van het slachtoffer.

  • Experts benadrukken dat de bewusteloosheid van het slachtoffer duidelijk zichtbaar was op video's.
  • Verdachte Lionel R. bood zijn excuses aan en beschreef hoe hij zich realiseerde dat er "een groot probleem" was.
  • Jacques C. gaf toe dat hij wist "dat er iets mis was" maar kon niet verklaren waarom hij niet ingreep.

De onderste regel:

De bekentenissen van twee verdachten versterken de zaak van de aanklager, terwijl de meerderheid van de beschuldigden blijft volhouden dat ze zijn misleid.

Bronnen

Bekijk ook

Het belangrijkste nieuws gratis in je mailbox

Elke week een korte e-mail met de meest relevante verhalen.